Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Valokuvaaja Mari Lehtisalo
Kuva: Ossi GustafssonValokuvaaja Mari Lehtisalo Kuva: Ossi Gustafsson"Työni on mm. ihmisten kohtaamista, yhdessä päämäärään pyrkimistä, hetkien tallentamista ja kuvien viimeistelyä. Mutta ennen kaikkea tämä on se työ, jota haluan tehdä. Tätä varten olen kerännyt kokemusta monesta muusta työstä ja harrastuksesta sekä ylipäätään elämästä.

Olipa kyseessä häät, ylioppilasjuhlat, yrityksen pikkujoulut tai perhekuvaus, en koskaan halua tyytyä tavanomaiseen. Studiokuvissakin pitää olla vaihtelua ja jotain erilaista. Lapsia ja perheitä kuvatessa tietysti auttaa, että olen itsekin äiti. Osaan suhtautua lapsiin luontevasti ja vaikka oma lapsesi ei kamerasi edessä viihtyisikään niin tällaisen vähän vieraamman "tädin" kanssa homma toimii yleensä mainiosti!

Kuvaan paljon häitä ja muita tapahtumia, joissa kuvaustyyli on dokumentaarinen, eli ikuistan tapahtumat sellaisenaan puuttumatta tapahtumien kulkuun. Haluan olla sivustaseuraaja, mutta tiedän olevani asiakkailleni myös osa juhlapäivää, seuraanhan heitä kaikkialle. Varsinkin kun kuvataan koko hääpäivä aamun valmistautumisesta illan pikkutunneille niin kuvaajasta tulee väkisinkin osa porukkaa. Tarvitaan mm. tilannetajua, sosiaalisuutta, kokemusta ja taitoa, että tuloksena on kaikille hieno päivä ja onnistuneet kuvat.

Hääpari haluaa ikuistetuksi sen suudelman alttarilla, ja muut olennaiset ohjelmanumerot, mutta usein parhaita kuvia ovat kuitenkin ne hetket, joita muut eivät edes huomaa. Kutsun näitä helmiksi. Tiedän saaneeni sellaisen kun tunnen, että "hetkessä on taikaa". Ne ovat syy miksi kuvaan ja se mitä haluan asiakkailleni antaa. Niiden saamiseksi pitää tehdä muutakin kuin painaa nappia oikeaan aikaan.

Iso tekijä on myös luottamus. Se, että kuvattava saa olla sellainen kuin on ja voi luottaa siihen, että haluan aina asiakkaan parasta. Olen monesti paikalla tilanteissa ja paikoissa, joihin harva pääsee. Koen sen etuoikeutena, joka velvoittaa."