Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ikimuistoinen hääpäivä

Hääjuhlaa valmistellaan yleensä pitkään ja huolella, onhan kyseessä yksi tärkeimmistä päivistä ihmisen elämässä. On siis erityisen tärkeää, että se myös ikuistetaan taidolla ja ainutlaatuista juhlaa kunnioittaen. Dokumentaarinen hääkuvaus tarkoittaa, että  juhlapäivänne ikuistetaan sellaisena kuin se on, hetki hetkeltä. Päivän ainutkertaisuus on suuri haaste kuvaajalle ja vain ammattitaito ja kokemus tuovat varmuuden kuvauksen onnistumisesta. Uusintaottoja ei ole, joten kuvaajan tulee olla aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kuvausolosuhteet huomioiden.  Ja vieläpä mahdollisimman huomaamattomasti.

Hetki kahden - Potrettikuvaus miljöössä

Potrettikuvaus voi olla ennen tai jälkeen vihkimisen. Ennen vihkimistä hääpari saattaa olla jännittynyt, mutta toisaalta ei ole kiirettä odottavien vieraiden pariin kuten vihkimisen jälkeen. Kuvauksessa saatte hengähtää hetken ennen virallista osuutta ja virittäytyä tunnelmaan. Potrettien kuvaamiseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Kuvaan koko-, puoli- ja lähikuvia muutamassa eri kuvauspaikassa. Vihki- tai juhlapaikan lähellä sijaitseva puisto, ranta tai piha-alue soveltuu hyvin potrettien kuvaamiseen miljöössä. Erityisesti kesällä luonnonvaloa kannattaa hyödyntää ja sateen sattuessa esimerkiksi häiden juhlapaikka voi toimia sisäkuvauspaikkana. Käytössäni on tarvittaessa myös studiovalot ja taustat.

Juhlan aika - Hääjuhlakuvaus

Hääjuhlassa sattuu ja tapahtuu. Kuvaaja kannattaakin pitää ajan tasalla tulevista tapahtumista ja yhteistyö seremoniamestarin kanssa takaa, että yllättävätkin tapahtumat päätyvät ikuistetuiksi. Hääjuhlassa on paljon kuvattavaa ruokapöydän yksityiskohdista vieraiden iloisiin tunnelmiin. Dokumentoin hääpäivänne tarkkaan ja kuvia tulee noin 100 kpl/tunti. Hääjuhlan kuvausaika voidaan sopia alustavasti loppumaan johonkin tiettyyn ohjelmanumeroon, esimerkiksi kakun leikkaukseen, häävalssiin, morsiuskimpun heittoon tms.  Kuvauksen kokonaiskeston näkee usein vasta hääpäivänä, joten laskutan siltä ajalta mikä kuvaukseen on lopulta tarvittu.

Kuvauksen suunnittelu

Hääkuvauksen hintaan sisältyy tapaaminen pääkaupunkiseudulla ennen häitä, jolloin tutustumme ja sovimme käytännön asioista sekä kuvaustoiveistanne tarkemmin.  Pyrin siihen, että saatte mahdollisimman oman tyyliset kuvat. Hääpäivänänne voitte sitten keskittyä olennaiseen ja olen toivottavasti luonnollinen osa päiväänne. Mikäli tapaaminen ei onnistu tai haluatte hoitaa asiat puhelimen ja sähköpostin välityksellä niin sekin tietysti sopii.

Kaikki kauniit muistot

Hääpäivänne jälkeen käyn kuvat yksitellen läpi ja käsittelen niitä tarvittaessa. Teen parhaista muotokuvista myös mustavalkoisia ja seepia (ruskehtavia) versioita. Viimeistään kahden viikon kuluttua kuvauksesta saatte kuvat kotiinne korkealaatuisina jpg-tiedostoina muistitikulla. Teillä on kuviin käyttöoikeudet eli voitte teettää tiedostoista haluamanne vedokset, kortit jne. valitsemassanne paikassa, antaa kuvia vieraillenne ja laittaa niitä esimerkiksi someen. Tarvittaessa hääkuvauspakettiin voi lisätä myös nettigallerian tai hääkuvakirjan.

 

Paljon lisää hääkuvia ja tietoa löydät blogistani esimerkiksi seuraavilla tunnisteilla:

Hääkuvaus  KokoPäivänHääkuvaus   Siviilivihkiminen

 

HääpotrettikuvausHääpotrettikuvaus